Bedrijf

Taxus Baccata

De Taxus Baccata, ook wel venijnboom genoemd, is een prachtige plant. De Taxus Baccata donkergroene naalden en is erg compact. Doordat een Taxus Baccata zo vol is en een mooie groene kleur heeft, kan de plant perfect als haagplant dienen. Maar de plant is uiteraard ook prima solo in een tuin te plaatsen. Dankzij combinatie van de groene kleur en de rode besjes van de plant, krijgt uw tuin door een haag van de Taxus Baccata direct meer kleur. Wilt u graag een groene afscheiding in uw tuin? Dan is het een erg goed idee om voor de Taxus Baccata te kiezen!

Een taxus aanschaffen vereist nogal wat logistiek. De meeste tuiniers hebben niet de mogelijkheid om zelf de benodigde planten te vervoeren. Dit maakt het lastig om bij een plaatselijk tuincentrum uw Taxus baccata te kopen. Bovendien zal niet elk tuincentrum alle mogelijke opties op voorraad hebben. Wanneer u een haag van Taxus baccata wilt hebben, is het bovendien van belang dat uw planten bij een betrouwbare kwekerij vandaan komen zodat u gegarandeerd goede kwaliteit in huis haalt. Een taxushaag van beschadigde of zwakke planten is immers niet de bedoeling.

Van alle taxussoorten in Nederland, komt de Taxus Baccata het meeste voor. Deze plant groeit iets sneller dan andere soorten, waardoor de prijs ook gunstiger is wanneer u direct bijvoorbeeld een grote haag wilt vormen. De Taxus Baccata heeft verder dezelfde voordelen als andere Taxus planten, zoals de mooie groene kleur gedurende het hele jaar en de eenvoudige verzorging. Doordat de Taxus Baccata in zowel zon, halfschaduw en schaduw kan staan, is deze plant altijd geschikt voor een haag in zowel de voor- als achtertuin.